WordPress + Lava + Gerd Tarand

Marianne Mikko on ENPA raportöörina töövisiidil Türgis

Sunday, 08.01.2017, 10:24 / SEISUKOHAD / RSS

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni juht Marianne Mikko alustab täna ENPA monitooringukomitee raportöörina töövisiiti Türgis, et kohtuda kõrgete poliitikute, meedia ja mittetulundusühingute esindajatega ning hinnata ENPA resolutsioonide täitmist.

Mikko sõnul on visiidi eesmärk koguda erinevatest allikatest infot eelmise aasta 15. juuli riigipöördekatsele järgnenud arengute kohta Türgis. „Koostatavas raportis pööratakse erilist tähelepanu meedia- ja väljendusvabaduse ning õigusriigi põhimõtete järgimisele. Samuti on vaja selgitada, mis on uue põhiseaduse kirjutamise hetkeseis, kuidas on tagatud demokraatlike institutsioonide töö ja milline on olukord Kagu-Türgis,“ ütles Mikko.

ENPA Türgi seire raportöörid Marianne Mikko ja Ingebjørg Godskesen kohtuvad Türgi asepeaministri Tuğrul Türkeşi ja välisministri Mevlüt Çavuşoğluga, samuti siseministri, justiitsministri, haridusministri, ombudsmani, kohtunike ja prokuröridega. Lisaks toimuvad kohtumised Türgi parlamendi liikmete ning omavalitsuste, meedia ja mittetulundusühingute esindajatega.

  1. – 14. jaanuarini Ankaras ja Istanbulis toimuva töövisiidi käigus jälgivad ENPA monitooringukomitee raportöörid Türgi olukorda demokraatia, õigusriigi ja inimõiguste tagamisel ning hindavad Türgi arengut ENPA resolutsioonide täitmisel.

ENPA resolutsioonid: Post-monitoring dialogue with Turkey;  The functioning of democratic institutions in Turkey.