WordPress + Lava + Gerd Tarand

Mikko: palgalõhe on väiksem, aga hirm soolise pensionilõhe ees süveneb

Monday, 02.04.2018, 13:39 / SEISUKOHAD / RSS

Tänasel võrdse palga päeval toimub Tallinnas Kristiine keskuse ees sotsiaaldemokraatide eestvedamisel soolise palgalõhe vastu suunatud meeleavaldus, kus juhitakse inimeste tähelepanu meeste ja naiste lubamatult suurtele palgavahedele.

Eurostati äsja avaldatud uuringust selgub, et 2016. aastal oli Eestis sooline palgalõhe 25,3 protsenti, mis on viimase 11 aasta madalaim näitaja. „Kuigi palgalõhe on vähenenud, on Eesti jätkuvalt Euroopa Liidu sügavaima soolise palgalõhega riik. Kui me täna ei suuda ega taha soolist palgalõhet vähendada, siis terendab meil lähiajal ees väga suur sooline pensionilõhe,” ütles riigikogu liige Marianne Mikko.

Mikko sõnul keskendub sotsiaaldemokraatide tänavaaktsioon ühiskonnas valitseva soolise ebavõrdsuse, palgalõhe ja selle negatiivsete mõjude tutvustamisele. „Me kingime inimestele  roose. Seekordne võrdse palga päev on varasematest helgem ja lootusrikkam, sest palgalõhe on järk-järgult kahanenud. Nii näiteks tuli seitse aastat tagasi, mil me esimest korda meelt avaldasime, rääkida 30-protsendilisest palgalõhest,“ märkis Mikko.

Meeleavaldus Kristiine keskuse ees algab kell 16.30.

Eestis tähistatakse sel aastal võrdse palga päeva 2. aprillil, sest just tänaseks teenivad naised sama keskmise palga, mille mehed teenivad aasta jooksul 31. detsembriks.

Täiendav info:

Marianne Mikko, 56463614

Tags: , , , ,