WordPress + Lava + Gerd Tarand

Marianne Mikko pidas õpetajate päeval õpetajaid meeles

Wednesday, 08.10.2014, 13:24 / SEISUKOHAD / RSS

Õpetajate päevaga algas valimiskampaania

07.10.2014, Teet Roosaar , Pärnu Postimees

Reedese õpetajate päevaga algas Pärnus riigikogu valimiskampaania, pedagooge pidasid meeles riigikogu liikmed Marianne Mikko (pildil) ja Kadri Simson, sotsid jagasid linnavalitsuse tänuaktusele minevatele pedagoogidele roose ja pastakaid.

Õpetajate päeval koolide postkaste avades ootas linna ja maakonna ligikaudu 900 õpetajat ees Mikko tänukiri. Kiri oli saadetud igale õpetajale nimeliselt ja Mikko oli iga kirja allkirjastanud.

Tänu pole kunagi liiast

Õpetajatele saadetud tänukirjas meenutas sotsiaaldemokraadist rahvaesindaja tema elu mõjutanud õpetajat Ilse Ermi, kes 1970. aastatel pioneeride majas lavakõnet ja näitlemist õpetas.

“Mäletan õpetaja Ermi tema erksa sotsiaalse närvi ja eluterve skeptilise meelega Eesti elu üle arutamas. Need olid tähtsad hetked,” kirjutas Mikko. Ajakirjanikule lisas ta, et just Erm pani aluse tema eesti keele väljendusoskusele ja ütlemisjulgusele.

Mikko tänas Pärnu linna ja maakonna õpetajaid selle eest, et nad koolmeistri ameti valisid. “Usun, et kindlasti olete Teie kellelegi oma õpilastest just see üks ja ainus Õpetaja,” kirjutas rahvaesindaja.

Keskerakondlane Simson ja tema abilised viisid kõigile Pärnu koolidele ja lasteaedadele kahekilose kringli. “Õpetajatele on vaja tunnustust töö eest, mida nad teevad. Jutt pole selleks piisav,” rääkis Simson.

Õhtul Pärnu kontserdimajja õpetajate päeva kontsertaktusele tõttavaid pedagooge ootasid ees sotsiaaldemokraadid eesotsas erakonna aseesimehe Indrek Saarega.

Sotsid jagasid õpetajatele laiali 500 punast roosi ja 700 punast pastakat kirjaga “Tugev Eesti õpetaja”.

“Sellist õpetajate päeva ei mäletagi. Kõik oli nii poliitiline,” sõnas üks tähelepanust üllatunud õpetaja.

“Küll on ikka tore, et õpetajatest hoolitakse. Kõik erakonnad võiksid tulla ja küsida, millest meil puudus on,” ütles Pärnu Ülejõe gümnaasiumi direktor Margus Veri.

Ärge meid pärast valimisi unustage

Nii Veri kui nimetuks jääda soovinud õpetaja said muidugi aru, miks neid nii aktiivselt meeles peeti. 1. märtsil 2015 toimuvad riigikogu valimised. “Eks seda häälte kättesaamiseks ikka tehti,” lausus Veri.

Toimetusega suhelnud pedagoogid soovisid, et poliitikud ka pärast valimisi õpetajatest hooliksid. Õpetaja meenutas, et Simson on varemgi nende koolis kringliga käinud.

Simson ütles, et loomulikult ei unusta ta õpetajaid ja teiste elukutsete esindajaid pärast valimisi. Ta lubas, et peab järgmiselgi aastal Pärnu õpetajaid meeles. Varem on ta kringli kaasa võtnud külla minnes, mõte viia seekord magusat kõigile Pärnu koolidele ja lasteaedadele pärines ühelt erakonna juhatusse kuuluvalt keskerakondlaselt.

Mikko rääkis, et ta on õpetaja ametit väärtustanud 2003. aastast, mil korraldas gümnaasiumiõpetajate vastuvõtu. Ta möönis, et vahepeal vajus see traditsioon küll ära, ent ühel või teisel moel on ta püüdnud mitte üksnes õpetajaid, vaid kõiki tunnustust väärivaid inimesi meeles pidada.

Sotsiaaldemokraatide Pärnumaa piirkonna esimehe Kalev Kaljuste andmetel kulus õpetajatele kingitud rooside ja pastapliiatsite ostmiseks üle 600 euro. Enam kui pool sellest kaeti Pärnumaa sotsiaaldemokraatide liikmemaksudest, ülejäänu erakonna üldisest eelarvest.

Eelmisel aastal jagasid sotsiaaldemokraadid Pärnu õpetajate päeva kontsertaktusele minevatele inimestele punaseid roose ja keskerakondlased postkaarte. 2013. aasta 20. oktoobril toimusid kohaliku omavalitsuse volikogu valimised.

Tags: , ,