WordPress + Lava + Gerd Tarand

Riigikogu delegatsioon avaldas Gruusiale toetust lõimumisel Euroopa Liiduga

Tuesday, 28.10.2014, 15:37 / SEISUKOHAD / RSS

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni delegatsioon avaldas visiidil Gruusias toetust riigi lõimumisele Euroopa Liiduga.

Kohtumisel Gruusia parlamendispiikri David Usupashviliga rõhutas EL-i asjade komisjoni esimees Kalle Palling Euroopa Liidu ja Gruusia vahelise assotsiatsioonilepingu ratifitseerimise tähtsust.

„Järgmisel nädalal on Riigikogul kavas Euroopa Liidu ja Gruusia vahelise assotsiatsioonilepingu eelnõu lõpphääletus. Ootame, et ka teised EL-i riikide parlamendid arutaksid dokumenti lähiajal. See on oluline samm poliitiliste ja majanduslike suhete arendamisel EL-i ja Gruusia vahel,“ ütles Palling.

Kohtumisel Gruusia välisministri Maia Panjikidzega avaldas Palling lootust, et Gruusia lõpetab peagi viisavabaduse läbirääkimised Euroopa Komisjoniga.

„Eesti toetab Gruusiale viisavabaduse andmist Euroopa Liiduga. Seisame ka selle eest, et kevadisel idapartnerluse tippkohtumisel Riias toimuks edasiminek Gruusiale EL-i liikmelisuse perspektiivi andmisel,“ ütles Palling.

Teisipäeval sõidab Riigikogu delegatsioon Moldovasse, kus toimuvad kohtumised Moldova parlamendis Euroopa Liiduga lõimumise teemal. Riigikogu delegatsiooni kuuluvad veel Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees Marianne Mikko ja komisjoni liige Liisa-Ly Pakosta.

Teele Vares Teele Vares
Teele Vares Teele Vares

Tags: , , ,