WordPress + Lava + Gerd Tarand

Mikko: valimistulemused näitavad, et Moldova kuulub Euroopasse

Monday, 01.12.2014, 17:55 / SEISUKOHAD / RSS

Moldova välisministri Natalia Ghermaniga tegemas kampaaniat Euroopa Liidu toetuseks Edinetis.

Moldova välisministri Natalia Ghermaniga tegemas kampaaniat Euroopa Liidu toetuseks Edinetis.

Riigikogu Eesti-Moldova parlamendirühma esimehe Marianne Mikko kinnitusel on igati põhjust rõõmu tunda Moldova valimistulemuste üle, mis näitavad Moldova kuulumist Euroopasse.

„Moldova valimistulemused jutustavad rohkem kui lihtsalt ühe Ida-Euroopa riigi valimistest. Euroopa-meelsete jõudude valimisvõit tähendab kindlat suunda läände. See tähendab ka seda, et Euroopa Liit tegi õigesti, kui sõlmis suvel assotsieerimislepingu ja vabakaubanduslepingu Moldovaga. Samamoodi võib uues positiivses valguses vaadata Moldova kodanikele kevadel kehtestatud viisavabadust. Olen rõõmus, et kolm Euroopa-meelset parteid moodustavad valitsuse,“ võttis sotsiaaldemokraat Mikko kokku pühapäeval toimunud Moldova valimised.

„Mul on siiralt hea meel, et moldovlased tegid hoolimata Venemaa massiivsest propagandast otsuse siduda Moldova tulevik Euroopaga,“ lisas Mikko. Viimastel andmetel saavutasid Euroopa-meelsed jõud 101-liikmelises parlamendis 56 kohta. Hetkel loetakse veel kokku välismaal elavate moldovlaste hääli.

Marianne Mikko juhtis aastatel 2004-2009 Euroopa Parlamendis Moldova delegatsiooni.

Tags: , , , ,