WordPress + Lava + Gerd Tarand

Marianne Mikko valiti ENPA sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimeheks

Tuesday, 26.01.2016, 12:59 / SEISUKOHAD / RSS

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimeheks valiti riigikogu liige Marianne Mikko.

“On suur au kuuluda pea 200-liikmelise fraktsiooni juhtkonda. Samas tuleb tunnistada, et 47 liikmesriigiga Euroopa Nõukogu kätkeb endas päris erineva taustaga sotsiaaldemokraate. Nii et meelakkumine see töö kindlasti lõppkokkuvõttes pole, aga põnev katsumus kahtlemata,” ütles Marianne Mikko.

Käesoleval aastal seisab Eestil ees Euroopa Nõukogu eesistumine. “See toimub üks kord kahekümne aasta jooksul. Täpsemalt selle aasta maist kuni novembrimini on meie eesistumise periood. Nõnda siis peame kõik jõud kokku koguma, et meie eesistumine 2016. aastal oleks edukas. Ka minu uus positsioon sotsiaaldemokraatide juhtkonnas aitab sellele kaasa,” lisas Marianne Mikko.

Eilsest asus ENPA sotsiaaldemokraatide etteotsa Itaalia Demokraatide esindaja Michele Nicoletti, kes vahetas välja Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee pikaaegse sotsiaaldemokraatide juhi Šveitslase Andreas Grossi.

Marianne Mikko on Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni juht.

Tags: , , , , ,