WordPress + Lava + Gerd Tarand

Kommentaar President Toomas Hendrik Ilvese esinemisele Euroopa Parlamendis, 02.02.2016

Tuesday, 02.02.2016, 20:57 / SEISUKOHAD / RSS

Braavo, president Ilves! Jälgisin tähelepanelikult kõnet, mida hetk tagasi pidas Toomas Hendrik Ilves. Ma arvan, et see on üks parimaid ja läbitunnetatumaid kõnesid, mida Eesti president on pidanud. Heameel, et riigikogus novembris esmakordselt kõlanud Eesti Euroopa poliitika uus suund või siis Euroopa Liidu viies vabadus- andmete vaba liikumine- oli presidendi kõne telg. Tegelikult on vaja kõigil Eesti poliitilise eliidi esindajatel selle vabaduse taha tulla ja üheskoos maailmale tutvustadad, mida toob enesega kaasa, kui Euroopa kodanik päriselt ka on oma isikuandmete omaja. Et digirevolutsioon pole suusoojaks, vaid meil Eestis see toimib, Kui siin, siis ka Euroopas!

Veelkord- oli uhke tunne kuulata oma presidenti. Tundsin nagu oleksin olnud sealsamas mulle 5 aastat tuttavas Strasbourg’i Euroopa Parlamendi istungite saalis.Ja nii palju kui ma saali hingamisest välja lugesin, siis eurosaadikud kuulasid väga tähelepanelikult. Aplaus oli siiras nagu ka spiikri Martin Schultzi tänusõnad:”Innustav kõne!” Ühinen Saksa sotsiaaldemokraadiga.

Tags: , , ,