WordPress + Lava + Gerd Tarand

Marianne Mikko: naiste madalam palk on meeste kaotus

Wednesday, 13.04.2016, 09:17 / SEISUKOHAD / RSS

Naiste kolmandiku võrra väiksem palk on ka laste ja meeste ehk kogu leibkonna kaotus, rõhutab tänasel võrdse palga päeval sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Marianne Mikko.

“On kurb tõsiasi, et naised peavad töötama keskmiselt üle 100 päeva kauem, et teenida välja mehega võrdne aastapalk,” tõdes Mikko, kelle selgitusel tähistatakse võrdse palga päeva tänavu 13. aprillil, sest just selleks päevaks teenivad naised välja meeste möödunud aasta palga.

Positiivsena tõi Mikko esile valitsuse tegevuskava, mille kohaselt on veel sel aastal plaanis anda Tööinspektsioonile õigus kontrollida, kas tööandjad maksavad naistele ja meestele võrdväärse töö eest võrdset palka. “On viimane aeg, et palgalõhe olemasolul saaks see teatavaks kõigile ettevõttes töötavatele inimestele,” rõhutas Mikko ning kutsus mehi selles küsimuses seisma naiste kõrval ning julgustama neid palgaläbirääkimistel enda eest tugevamalt seisma.

Tänase võrdse palga päeva puhul jagavad sotside naiskogu Kadri liikmed tööpäeva lõpus Tallinnas Kristiine keskuse juures möödujatele laiali sadu ja sadu roose. “Need on tegelikult kurvad lilled, sest palgalõhe päev on kurb päev ka siis, kui räägime sellest läbi lillede,” tunnistas Mikko.