WordPress + Lava + Gerd Tarand

Marianne Mikko kinnitati ENPA asepresidendiks

Monday, 23.01.2017, 20:17 / SEISUKOHAD / RSS

23. jaanuaril 2017 alanud Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) istungil Strasbourgis kinnitati ametisse uued asepresidendid. Üheks ENPA asepresidendiks valiti Eesti delegatsiooni juht Marianne Mikko.

Mikko sõnul soovib ta ENPA asepresidendina jätkata tööd Türgi seire raportöörina. „Jaanuari alguses toimunud kohtumised Türgi poliitikute, meediaesindajate ja kohtunikega näitasid, et olukord on Türgis tõsine, aga võimude hea tahte korral on võimalik kiiresti loobuda eriolukorrast ja inimõigused taas ausse tõsta,“ ütles Mikko.

Tänavu on lisaks Eestile asepresidendi kohad veel 18 riigil. Asepresidendid asendavad vajadusel ENPA presidenti Pedro Agramunt istungi juhatamisel.

23. – 27. jaanuarini Strasbourgis Prantsusmaal toimuval ENPA istungil on päevakorras demokraatlike institutsioonide olukord Ukrainas, humanitaarkriis Gazas, olukord Liibanonis ning Euroopa julgeolek ja regionaalse stabiilsuse väljakutsed. Samuti arutatakse ajakirjanike vastu toimuvate rünnakute ja meediavabaduse teemal Euroopas.

Tags: , , , ,