WordPress + Lava + Gerd Tarand

Euroopa Liidu eesistumisel on Riigikogul oluline roll kanda

Saturday, 20.09.2014, 08:42 / SEISUKOHAD / RSS

EL asjade komisjon sai Riigikantseleilt ülevaate ettevalmistustest Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumiseks 2018. aastal. Eesistumise ajal on kavas 150–200 Eestis toimuvat sündmust 20 000–30 000 külalisele.

„Euroopa Liidu eesistumisel on Riigikogul oluline roll kanda. Pärast järgmise aasta üldvalimisi tuleb nii Riigikogu liikmetel kui ministritel võtta vastutus, et Eesti Vabariigi 100. aastapäevaga kokkulangev EL-i eesistumine õnnestuks sada protsenti,“ ütles EL-i asjade komisjoni aseesimees Marianne Mikko.

Riigikogu Kantselei direktori Maria Alajõe sõnul korraldab Riigikogu EL-i liikmesriikide parlamentide EL-i asjade komisjonide liikmete kohtumise (COSAC), üks-kaks suuremat konverentsi ning ligikaudu viis komisjonide kohtumist.

Riigisekretär Heiki Looti selgitusel on Eesti eesistumise ajal kavas üheksa ministrite nõukogu kohtumist, 200 töögruppi, 1600-1800 koosolekut ning lisaks kultuuriprogramm, mis on seotud Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamise programmiga.
Riigikantselei EL-i asjade direktori asetäitja Piret Lillevälja hinnangul selgub Eesti eesistumise täpne tööprogramm 2017. aastal koostöös Suurbritannia ja Bulgaariaga, kus EL-i eesistumised toimuvad vastavalt enne ja pärast Eestit. Lillevälja sõnul võiks Eesti eesistumise läbivaks teemaks olla info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ning sellega on ka alustatud tööd sügavuti.

Tags: , , ,