WordPress + Lava + Gerd Tarand

Tantsuga vägivalla vastu – One Billion Rising Revolution

Saturday, 14.02.2015, 09:05 / SEISUKOHAD / RSS

One Billion Rising 2014

14. veebruaril kell 13.00 toimub Tallinnas Viru keskuses kolmandat korda ühistants naiste vastu suunatu vägivalla vastu, tantsimine on osa ülemaailmsest aktsioonist.

“Ka Eestis on hakatud järjest enam teadvustama naiste vastu suunatud vägivalda, mis jääb koduseinte vahele ja varjatuks. Tantsimine on rahumeelne võimalus vägivallale tähelepanu juhtida, mistõttu on igaüks teretulnud kaasa tantsima. Loodan väga, et vägivalla vastu tantsimine kandub sel aastal Tallinnast väljapoolegi. Naised kogevad vägivalda paraku üle kogu Eesti,” ütles juba kolmandat aastat tantsimist eest vedanud sotsiaaldemokraat Marianne Mikko.

Igal pool üle maailma tantsitakse sama tantsu, selle kohta on olemas ka õppevideo aadressil https://www.youtube.com/watch?v=yhgI4EWY9vQ#t=39. Üritusel on kohal ka professionaalsed juhendajad-eestantsijad, kes tantsusamme ette näitavad.

Möödunud aastal tantsiti vägivalla vastu enam kui 190 riigis. ÜRO statistika andmetel kogeb oma elu jooksul vägistamist või muud füüsilist vägivalda kolmandik naistest ehk üle maailma kokku umbes miljard naist ning tantsides astutakse vägivalla vastu rahumeelselt.

Eestis on tantsuüritus seni toimunud Marianne Mikko ja Naiskogu Kadri eestvõttel.

Tags: , , ,