WordPress + Lava + Gerd Tarand

Mikko: Eesti peaks järgima ENPA soovitust kehtestada sookvoodid

Thursday, 21.04.2016, 17:53 / SEISUKOHAD / RSS

Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee (ENPA) kiitis täna heaks soolise võrdõiguslikkuse teemalise raporti, mis rõhutas vajadust soodustada naiste osalemist poliitikas. Üks soovitustest oli kehtestada sookvoodid, et naised oleksid poliitikas paremini esindatud.

ENPA Eesti delegatsioonijuhi Marianne Mikko hinnangul peaks Eesti järgima ENPA soovitust kehtestada sookvoodid. „Sotsiaaldemokraadid on kehtestanud parteisiseselt vabatahtliku kvoodi ning Reformierakond on seda eeskuju silmanurgast järginud. Selle tulemusel on Riigikogus 27 naist ehk rohkem kui kunagi varem,“ ütles Mikko.

ENPA soolise võrdõiguslikkuse teemalise raporti arutelul sõna võtnud Marianne Mikko rõhutas, et demokraatia tugevuse üks indikaatoreid on naiste osavõtt riigi valitsemisest. „Mida rohkem naisi on ühiskonnas otsuseid langetamas, seda demokraatlikuma riigiga on tegemist. Põhjamaad on meile eeskujuks, sest Norras, Soomes, Rootsis, Taanis ja Islandil on nii parlamentides kui valitsustes naiste osakaal 40 protsendi ümber,“ ütles Mikko.

ENPA istungil Strasbourgis on sel nädalal kõne all veel intellektuaalsed omandiõigused internetis, inimeste olukord sõja ajal Ukrainas, Brüsseli terroriakt, Panama dokumendid ja teised teemad.

Eesti delegatsioon on seekordsel ENPA istungil koosseisus Marianne Mikko, Jaak Madison, Andres Herkel ja Raivo Aeg.

Videointervjuu Marianne Mikkoga soolise võrdõiguslikkuse teemal:

Tags: , ,